diumenge, 21 de juliol de 2024
Minimitzar

Cua d'estiu

La productora musical La Gata Roja i la companyia Teatre de Butxaca han estat els encarregats de la direcció artística del cicle "Mènsula" d'espectacles de petit format organitzat per la Diputació de Lleida i els ajuntaments d’Alt Àneu, Barbens, Estamariu, Guimerà, Os de Balaguer i Seròs. El cicle va tenir lloc els mesos de maig i juny de 2013 a diferents localitats de la demarcació de Lleida. Amb aquest cicle la Diputació acosta les activitats culturals a llocs on no se n’han fet mai en aquest tipus de format, mirant que no sigui onerós pel municipi i amb la voluntat d’acostar la cultura musical i teatral a tothom.

Mènsula s’ha programat de manera que els espectacles es facin tots en espais que tinguin un valor arquitectònic i patrimonial. O sigui que, al mateix temps que s’assisteix a un espectacle en concret es coneguin racons, potser poc coneguts, de la geografia lleidatana.

El criteri que han emprat La Gata Roja i Teatre de Butxaca per escollir els grups ha estat buscar grups de petit format de Lleida, al mateix temps que s’ha desterritorialitzat l’abast d’actuació habitual d’aquests grups, fent actuar, per exemple, els grups de la Plana al Pirineu i al revés.

(+info)