diumenge, 21 de juliol de 2024
Minimitzar

Roots the cool (2012)

new

Els Roots the Cool son una banda rossellonenca formada per membres d'algunes de les més il.lustres families del poble. Els cosins Ramon i Jael Folguera ( baix i guitarra respectivament) descendents de Cal Quiquet i el Marc Hortet, de Cal Badio (bateria). Tant el Ramón com el Jael tenen experiència musical, ja que havien format part de grups com els Alborotos (Ramon) i Ansiolitikos ( Jael). El Marc per la seva banda havia formart part dels Atahú i destaca per haver estat tocant la batería desde els 12 anys. Actualment destaca per fer servir sense cap vergonya, una bateria electrònica enlloc d'una d'acústical, un fet inusual en un grup on les guitarres són les protagonistes.

Durant la seva adolescència van ser admiradors tant del punk clàssic que es feia al estat espanyol durant els 80 i 90, de grups com La Polla Records, MCD o Eskorbuto, com de grups internacionals com Nirvana, Sex Pistols, Toy Dolls o els californians NOFX.

El esperit festiu i la instrumentació i composicions més complexes, dels Toy Dolls i dels Nofx, son sens dubte una font d'inspiració molt important en els Roots the Cool. De fet un dels seus temes estrella és una versió en lleidatà de "Don't call me white" un dels hits més representatius dels californians.

Des de el seu debut a la festa d'aniversari de la Lupe Capell de Cal Sauel, al mític Penta, no han parat de fer bolos en diverses festes majors del Segrià, en un directe festiu però contundent i amb un show ben estudiat, que fa les delícies dels seus fans, que festa major en festa festa major són cada dia més nombrosos.

Minimitzar

Galeria


  Minimitzar

  Roots the cool

  Components: Ramon Folguera (baix), Jael Folguera guitarra) i Marc Hortet (bateria).

  Procedència: Rosselló (Segrià)

  Web: http://rootsthecool.bandcamp.com/

  Contacte: